Ga naar de inhoud

Natuurgids

Tijdens lente en zomer laat ik als natuurgids de kinderen proeven van de schoonheid van fauna en flora en dit in opdracht van Horizon Educatief, Marien Ecologisch Centrum en kinderboerderij De Lange Schuur.

Kennis én respect voor die natuur… het ene brengt het andere met zich mee!
Interactie en ontspanning vormen de codewoorden voor een toffe sessie: verhaaltjes, spelletjes, vermommingen, observaties, stiltemomenten… de exploratie van de natuur moet een feest zijn!

In samenwerking met mijn levensgezel en kok Johan Vanhoutte lanceerde ik het project “Culinaire natuurwandeling”, gesteund door Toerisme Oostende en VormingPlus. Dit omvat een verkenning van de Oostendse Oosteroever (strand, duinen, haven, vismijn) gevolgd door een aperitief aan boord van de tweemastsloep Nele en complete maaltijd in de maritieme feestbunker van de M.S.O. U vindt meer informatie in de bijlage “Culinaire natuurwandelingen” en enkele sfeerbeelden op volgende link: klik hier.

In juli en augustus 2020 mocht presenteerde ik tweemaal per dag een korte uitzending "Strandlopers – op stap met natuurgids Katia Van Cauwenberghe" op Radio Noordzee.  Hierbij vertelde ik telkens enkele weetjes over fauna en flora op het strand en in de duinen.

Mijn filosofie:
Maakt u zich geen illusies : als de mens ergens aan ondergeschikt is, dan is het wel aan de natuur!
Wij vormen slechts een nietige schakel in het geheel van levensvormen en bijbehorende processen!

Bijlage: klik hier


Terug naar de inhoud