Illusies - Katia Van Cauwenberghe

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Schrijfster > Boeken
 

Boek

Illusies

In 2009 verscheen een tweede roman “Illusies” bij uitgeverij “Free Musketeers”.

In deze roman wil ik aan de hand van een reisverhaal aantonen hoe de grote wereldreligies, bewust of onbewust, het dagelijks leven van de mensen beïnvloeden.
Twee grote levensfilosofieën, de islam en het boeddhisme, worden tegenover elkaar gesteld aan de hand van een reisverhaal, dat zich afspeelt in het jaar 2077.
In Marokko proberen Alex en Benjamin een grote liefde te veroveren en dat verloopt nogal turbulent. Na allerlei omwegen geraken ze toch de gesloten familiekringen binnen, maar het verhoopte resultaat blijft uit.
Enkele maanden later trekken de boeddhistische Addhoeba en de islamitische Ahomed door Sri Lanka en Thailand en ontmoeten daar een ontgoochelde Alex. Samen bewandelen ze de moeilijk weg, die naar de Verlichting moet leiden.
Een ondergrondse progressieve groepering én een plotselinge komeetinslag zorgen voor onverwachte wendingen in het verhaal.

Mijn boekvoorstelling werd ingeleid door burgemeester Jean Vandecasteele en Hilde Veulemans en Yves Miroir, de eerste 2 schepenen van de stad Oostende. Daarna hield ikzelf een korte voorstelling, gevolgd door een lange signeersessie en natuurlijk het concert, waarbij de zanger met een ludieke voorleesact passend op de gebeurtenis inspeelde.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu